Social Media

Jaarkaart tarot

jaarkaart tarot

Wat Betekenen de jaarkaarten van de tarot?

Elk jaar gaat het leven van een mens een nieuwe fase in, waarin er nieuwe kansen en inzichten worden aangeboden. Door middel van een rekenformule, staat elk jaar voor een andere kaart uit de tarot. Ook wel groeikaart of themakaart genoemd. Hieronder zijn de tarotkaarten op nummer volgorde weergegeven, met een beknopte uitleg van de tarotkaart als jaarkaart.

Jaarkaart Tarot verschillende kaarten:

De jaarkaart kan voor van alles en nog wat staan voor het jaar waar je ingaat. Laat de tarot jaarkaart in je achterhoofd meespelen gedurende het jaar om sneller tot inzichten te komen, waarom je iets doormaakt. Is jouw jaarkaart tarot een getal van 10 of hoger. Tel de 2 cijfers bij elkaar op. Deze 2 kaarten zijn dan voor jou van toepassing als hulpkaart en jaarkaart.

De Dwaas 0 / 22

De Dwaas

De Dwaas als jaarkaart kan in principe niet, gezien het onmogelijk is om op het getal 0 uit te komen. Wanneer je met de berekening uitkomt op 22, mag je de dwaas als jaarkaart/hulpkaart aanhouden. De kaart staat voor moed en optimisme, waarbij faalangst om de hoek kan komen kijken. De Dwaas staat voor een nieuw begin of iets nieuws proberen/aangaan. Durf dan ook de mogelijkheden die je krijgt aan te gaan. Neem die sprong in het diepe. Het staat voor vrijheid, waarbij de geest op zoek is naar kennis. Dit leer je door nieuwsgierigheid, je spelenderwijs ervaring opdoen. Sta voor alles open dit jaar. Lees ook kaart nummer 4 De Keizer.

De Magiër I

De Magiër I

De Magiër staat voor een nieuw begin, waarbij zelfverwezenlijking boven in het vaandel staat. De kaart staat voor schepping en het initiatief nemen, vanuit mentale en creatieve kracht. De materiele werkelijkheid verbinden met de niet materiële wereld. Dit jaar staat voor creatieve schepping en taken volbrengen. Het wordt dus een goed jaar om je doelen na te streven. Met de Magiër als jaarkaart, kan je rekenen op een positieve verandering aan jou leven.

Het risico van de Magiër als jaarkaart is dat je moet opletten voor grootheidswaan, machtswellust en bluffen. Je kunt niet altijd zonder de hulp van anderen.

De Hogepriesteres II

De Hogepriesteres II

De Hogepriesteres staat voor de hoogste innerlijke wijsheid. Dit jaar zal je dus innerlijke wijsheden vergaren, die van toepassing zullen zijn op je intuïtieve zekerheid. Makkelijker gezegd, zal dit het jaar worden waarin je spirituele ontwikkeling als hoofddraad door het jaar heenloopt. Leer jezelf kennen dit jaar, maar leer ook van jezelf te houden. Wanneer jijzelf gelukkig bent, straal je dit ook naar de omgeving uit.

Het risico van deze jaarkaart is dat je kan gaan vluchten voor de werkelijkheid of dat je besluiteloos bent. Laat je innerlijke wijsheden je begeleiden naar het goede pad, door verbanden aan te voelen en ontwikkelingen te voorzien.

De Keizerin III

De Keizerin III

De Keizerin staat voor hartstocht en levenskracht. Ook liefde, moederschap en zachtheid. Iets nieuws brengen, daarbij staat het cijfer 3 ook voor groei, wat deze kaart mooi weergeeft. Dus dit jaar wordt een vruchtbaar jaar, waarin je je zachtheid en liefde laat stromen in de keuzen die je gaat maken. Zorg goed voor anderen, maar vooral ook goed voor jezelf. Dit jaar staat persoonlijke groei en ontwikkeling hoog op het lijstje.

Risico van de Keizerin als jaarkaart is een emotionele koppige houding en onbestendigheid.

De Keizer IV

De Keizer staat echt voor dingen verwezenlijken. Het is de creator van het tarotspel. Hij kent de wetten van de maatschappij en kan hier goed structuur op aanbrengen. Ook staat de Keizer voor stabiliteit, het wordt dus hoog tijd om dit jaar aan je eigen stabiliteit te werken. Deuren naar succes zullen worden geopend, omdat je de controle steeds meer in eigen bezit krijgt. De eerste stapjes vooruit worden al in het begin van het jaar gemaakt.

Het risico van de kaart de Keizer is dat perfectionisme teveel wordt nagestreefd of verharding.

De Hogepriester V

De Hogepriester

De Hogepriester staat echt voor een leraar. Hij weet het verschil tussen goed en kwaad. De Hogepriester staat ook voor dogma’s. Met de Hogepriester als jaarkaart, leer je dus dit jaar om een nieuwe eigen weg te vinden. Het nieuwe geweten krijgt vorm en je zult tot nieuwe inzichten komen hoe je zelf tegenover situaties in het leven staat. Het nieuwe besef van goed en kwaad.

Het risico van deze kaart is dat je schijnheilig gedrag kan gaan vertonen, dus jezelf als heilige beschouwen en een ander als kwaad. Beschouw het leven als iets dat voor iedereen een andere weg in petto heeft. Ben je het ergens niet mee eens? Bied hulp en accepteer dat ook dit iemands weg is opzoek naar beter.

De Geliefden VI

De Geliefden VI

De Geliefden als jaarkaart spreekt voor zich. Meer leven vanuit liefde. Dit jaar zul je je meer gaan bezig houden met liefdesrelaties en aantrekkingskracht. De geliefden staat voor volledige toewijding van een weg, mens of opgave. Dit jaar zullen er ook veel beproevingen worden overwonnen, waardoor er nieuwe verbintenissen ontstaan.

Het risico van deze jaarkaart is dat je niet te overdreven optimistisch moet worden. Sommige dingen zijn nu eenmaal niet optimistisch en die horen er ook bij. Niet alles vanuit een roze bril bekijken.

De Zegewagen VII

De Zegewagen VII

De Zegewagen is echt een succes kaart. Gewoon door het proberen succes krijgen. Dat betekent niet dat alles een succes zal worden. Je gaat uiterste verenigen en nieuwe dingen wagen. Ik zie deze kaart als een kind dat uit huis gaat om op zichzelf te wonen. Nieuwe dingen bieden zich aan, net zolang tot de formule er is om geheel zelfstandig verder te kunnen. Laat je dit jaar meenemen op reis, zonder dat je weet waar naartoe. Het mooie pad ligt klaar, welk pad dit ook mag zijn, om je hiernaartoe te brengen.

Het risico van dit jaar is dat je moet oppassen voor overmoedigheid of dat je iets onbeheerst over kan komen. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Kracht VIII

Kracht VIII

Kracht als jaarkaart staat voor moed en energie. De kracht om dingen aan te gaan, op te lossen en gewoon te gaan doen. Het geduld kan hierbij behoorlijk op de proef worden gesteld. Aan jou de taak om te leren omgaan met deze situaties. Je leert dit jaar om met passie en liefde in je kracht te komen.

Het risico van de kaart Kracht is dat je op moet passen voor meedogenloosheid, niet alles mag ten kosten gaan van jou plannen.

De Heremiet IX

De Heremiet IX

De Heremiet staat voor eenzaamheid, de oude wijze. Niet eenzaam in het feit dat je nooit meer een mens ziet, maar de afzondering om tot meer zelfinzicht te komen. Je gaat je eigen wegwijzer als kompas gebruiken en bent in je keuzes minder afhankelijk van wat andere daarvan zeggen. Dit jaar zal je innerlijke krachten gaan ontdekken, die een andere persoonlijke maatstaf voor je creëert.

Het risico van de Heremiet als jaarkaart is dat je niet de weg van verbittering in moet slaan. Zorg ervoor dat je dicht bij jezelf blijft, maar dat je niet wereldvreemd wordt.

Het Rad van Fortuin X

Het Rad van Fortuin X

De kaart Rad van Fortuin als jaarkaart, staat voor veranderingen. Veranderingen van het lot, dat je naar het succes zal lijden. Op het rad zijn tegengestelde krachten, onherroepelijk in beweging gezet voor evenwicht. Dit jaar zullen zich veranderingen aanbieden, die nodig zijn om je terug te krijgen naar het pad van je levensopgave. Ontvang deze dus met open armen, dit zorgt ervoor dat je je weer heel gaat voelen, ookal bevallen zij je soms niet in eerste instantie.

Het risico van deze kaart is fatalisme; aannemen dat je geen enkele invloed hebt op het lot. Niet alles in het leven staat vast, gezien je een eigen wil hebt.

Extra kaart: 1 Magiër  

Gerechtigheid XI

Gerechtigheid XI

De kaart Gerechtigheid staat echt voor oogsten wat men gezaaid heeft. Het is de kaart van het begrijpen van de wetten van de wereld. Dit jaar zal je tot heldere inzichten komen en de verantwoordelijkheid dragen voor je eigen daden. Je zult situaties eerlijk behandelen en verwacht van de omgeving hetzelfde terug. Je gaat leren om verstandige beslissingen te nemen, met de intelligente die je tot nu toe hebt vergaard.

Het risico van deze kaart is zelfrechtvaardiging en het gelijk willen hebben. Probeer altijd ook naar je omgeving te luisteren, zeker als meerdere personen hetzelfde zeggen.

Extra kaart: 2 De Hogepriesteres

De Gehangene XII

De Gehangene XII

De Gehangene staat voor op een andere manier kijken. Toewijding en accepteren van het lot. Dit jaar zal je leren anders met situaties om te gaan. De vaste kijk, die je hiervoor had, is niet meer van toepassing op de nieuwe wegen die je dit jaar aangeboden krijgt. Dit vraagt om te denken buiten het eigen boekje van aangeleerd gedrag. Dit jaar is het dus heel belangrijk om goed bij jezelf naar binnen te keren, om tot inzichten te komen.

Het risico van de kaart De Gehangene is dat je je jezelf als slachtoffer ziet of dingen niet aangaat door eromheen te blijven draaien. Aanpakken en jezelf zien als een leerling, die wijsheden naar zich geschoven krijgt.

Extra kaart: 3 De Keizerin

De Dood XIII

De Dood XIII

De Dood als jaarkaart, staat voor een jaar waarin je dingen gaat afsluiten. Hetgeen wat zwaar aanvoelt, of waar je gevoel niet goed bij is. Door de afsluitingen, creëer je nieuwe energie voor de mooiere dingen in het leven. Waar er een deur dicht gaat, gaat de volgende mooiere deur open. Wij als mensen zijn geneigd als het einde van iets als iets slechts te zien, terwijl het eigenlijk leidt naar iets veel mooiers: het nieuwe. Het is echt een kaart voor transformatie, go for it!

Het risico van de Dood als jaarkaart is dat je je niet moet laten lijden door angst. Er is licht aan elk einde van een tunnel!

Extra kaart: 4 De Keizer

Matigheid XIV

Matigheid XIV

De tarotkaart matigheid zegt het al een beetje zelf; in de juiste mate. Het opheffen van polariteit zal dit jaar hoog op het lijstje staan. Laat je dit jaar leiden door je intuïtie en leer je echte zelf kennen. Echt met de stroom van de energie meegaan. De kaart Matigheid staat ook voor zielengids. Dit is zowel voor jezelf als voor anderen. Dit jaar zal je aan het werk gaan om meer harmonie in je leven te brengen en in dat van anderen.

Het risico van deze jaarkaart is dat je je nog weleens door een foutieve ingeving kan laten meevoeren. Probeer dus altijd het verstand wel mee te laten denken.

Extra kaart: 5 De Hogepriester

De Duivel XV

De Duivel XV

De duivel als jaarkaart staat voor het losmaken van aardse gedachten patronen. Welke vastgeroeste patronen doen zich voor in je leven? Het los willen wrikken van oude gedachten patronen, wordt een nieuw doel van dit jaar. Je gaat op onderzoek en onderweg zul je steeds meer nieuwe wijsheden vergaren om nieuwe doelstellingen te maken. De Duivel staat ook voor verleidingen, welke ga je dit jaar aan en welke laat je liggen?

Het risico van de tarotkaart De Duivel is dat je moet opletten dat je niet in oude patronen terugvalt en dat je geen machtsstrijd van het leven maakt.

Extra kaart: 6 De Geliefden

De Toren XVI

De Toren XVI

Deze kaart staat voor grote veranderingen. Onthoud waar het ene deurtje dicht gaat, dat de volgende al op een kier open staat om je te verwelkomen op je nieuwe pad. Dit jaar zal je proberen grenzen te doorbreken. Zowel van beklemmende innerlijke gedachten, als alles daarbuiten dat zwaar aanvoelt. Soms staat deze jaarkaart er ook voor om het pad schoon te vegen, de grote veranderingen zijn dus nodig om je bij het juiste pad te krijgen.

Het risico van De Toren is dat je moet opletten dat je niet vast loopt of dat je ideeën instorten. Blijf altijd energie steken in hetgeen dat niet af is.

Extra kaart: 7 De Zegenwagen

De Ster XVII

De Ster XVII

De Ster als kaart staat vooral voor het grotere geheel begrijpen. De wijsheid van de afgelopen jaren zal dit jaar aan elkaar worden gekoppeld, waardoor je grotere verbanden begrijpt. Dit jaar heb je meer vertrouwen in de toekomst en besef je meer dat jijzelf de ster bent van je eigen leven! Het is een optimistische kaart die vrede, harmonie, inspiratie en hernieuwde hoop belooft.

Het risico bij deze kaart is de kans op toneelspelen, zorg er dus voor dat je eer houd aan jezelf. Aan het einde van de dag gaat het erom, dat je trots bent op jezelf. Wat andere hiervan vinden, brengt je niet altijd iets.

Extra kaart: 8 Kracht

De Maan XVIII

De Maan XVIII

De Maan als jaarkaart betekent dat je een diepe reis gaat maken door het eigen onderbewustzijn. Irritaties en twijfels worden dit jaar aangepakt en je begint de terugkeer naar het licht. Met andere woorden wordt het een klim naar boven, waarbij je langs je eigen afgrond wandelt om te kijken wat je eraan kan gaan veranderen. Laat je dit jaar dus leiden door je eigen stemmingswisselingen, zo kan je een situatie vanuit meerdere kanten bekijken.

Het risico van de Maan als jaarkaart is dat je moet uitkijken dat je verdwaalt of je doel mist. Waar je ook bent, kijk altijd naar het doel dat je in eerste instantie voor ogen had.

Extra kaart: 9 De Heremiet

De Zon XIX

De Zon XIX

De Zon is de meest vrolijke kaart van heel het tarot spel. Het drukt optimisme uit en zo blij als een kind zijn. Zorgeloos lijkt het bijna op. Dit jaar zal je de vruchten plukken van hetgeen je in de afgelopen jaren hebt gemanifesteerd. Wanneer zich minder leuke situaties voordoen, zal je merken dat je dit jaar met meer optimisme problemen zult aanpakken.

Het risico van de Zon is dat je moet opletten dat je niet te voorspelbaar door het leven heengaat.

Extra kaart: 1 De Magiër

Het Oordeel XX

Het Oordeel

Het Oordeel als jaarkaart kan over meerdere aspecten gaan. Misschien ben je bevooroordeeld of veroordeel je snel. Ook het eindoordeel kan van toepassing zijn. Dus wat vind ik nou eigenlijk van het leven dat ik tot nu toe geleefd hebt. Alles wat met oordelen te maken kan hebben, zal dit jaar langs komen op je pad. Dit zal je weer nieuwe inzichten geven om tot een echt einddoel te komen. Dus wat wil ik nou echt en wat heb ik nu voor ogen om te bereiken? Eigenlijk ga je dit jaar opzoek naar vrede in jou leven. Tot een vernieuwing of roeping komen.

Het risico van deze kaart is dat je als bedrieger kan falen, dit door niet eerlijk te zijn en jezelf als niet eigen te presenteren.

Extra kaart: 2 De Hogepriesteres

De Wereld XXI

De Wereld XXI

De Wereld is de laatste kaart van de tarot. Het weergeeft dus een soort eindstadia van dingen die je hiervoor hebt gemanifesteerd. Dit jaar staat voor doelen bereiken en weer nieuwe wegen opzoeken. Je bent op de juiste plek aangekomen en voelt diepe vrede en voldoening. Waar dit pad tot een einde is gekomen, ligt er daarbuiten gelijk een nieuw pad, waarin je het spel des levens heerlijk overnieuw mag doen😊

Het risico van deze kaart is dat je niet achterover moet gaan leunen.
Dat veel is afgerond betekent niet dat er veel meer nieuwe paden te bewandelen zijn. Waar een eind is, is ook weer een begin!

Extra kaart: 3 De Keizerin

Extra informatie voor tarot jaarkaart

Tarot stap voor stap, is de meest correct informatieve website om je jaarkaart ook nog op te zoeken. Dit gaat vooral over de betekenis van de kaart, maar je kan hieruit alsnog eigen inzichten halen voor het aankomende jaar. Vanuit 112 tarot wensen wij je een fantastisch aankomend jaar vol nieuwe inzichten en kansen. Laat het leren in het leven een feestje zijn!

Tags:

Spirituele ontwikkeling,Tarot

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lastest In News

Deze website is tot stand gekomen uit liefde voor de mensheid en de passie voor het vak. Mensen inzichten geven om het leven te vergemakkelijken is het mooiste beroep wat er bestaat. Al onze consulenten zijn geselecteerd en getoetst op passie en studie. Spreekt dit u aan en wilt u ook consulent worden? Vraag meer informatie via ons contactformulier.

Contact

112Tarot.nl

Copyright © 2023. All rights reserved.