Social Media

Gerechtigheid tarot

Gerechtigheid Tarot
Gerechtigheid XI
De tarotkaart Gerechtigheid

Gerechtigheid Tarot: De tarotkaart uitgelegd

De afbeelding op de tarotkaart gerechtigdheid is afgeleid van de wettelijke vrouwe justitia, om haar bij haar Latijnse naam te noemen. Echter is zij op de tarotkaart gerechtigdheid niet geblinddoekt afgebeeld, omdat zij hier de spirituele wet der gerechtigheid voorstelt.

Gerechtigheid tarot symboliseert evenwicht, eerlijkheid en het maken van weloverwogen beslissingen op basis van objectieve waarheid.

Symbolen van de kaart gerechtigheid

weegschaal gerechtigdheid
Weegschaal

Alle symbolen op de kaart wijzen op evenwicht. De Balans van de weegschaal is perfect en duidt op het evenwichtigheid tussen begrip en handeling.

Het figuur op de tarot kaart, lijkt tweeslachtig. Het zwaard op de tarotkaart gerechtigheid staat symbool voor handelen.

De weegschaal staat voor de gelijkwaardige kracht tussen verleden en toekomst.

Numerologie van de tarotkaart gerechtigheid

In tarotkaart spellen van vroeger was gerechtigheid nummer 8 (VIII), wat nu Kracht is. Echter heeft het rider waite tarot deck gerechtigheid nummer 11 (XI) gegeven.

Betekenis van de kaart gerechtigheid

De eerst voor de hand liggende betekenissen van de tarotkaart gerechtigheid is: eerlijkheid, rechtvaardigheid, correct handelen en natuurlijk in wetskwesties een juiste beslissing nemen. Ookal kunnen deze beslissingen niet gunstig uitvallen.

Andere betekenis van de kaart staat hierin vermeld: helderheid in geest, gelijkheid en afwegen en beslissen.

Astrologische betekenis gerechtigheid

Astrologische gerechtigheid
Astrologische gerechtigheid en weegschaal

Astrologisch stemt de kaart met het dierenriemteken de weegschaal. De schikking van de kaart gerechtigheid ligt in het midden van de grote arcana, net zoals weegschaal met zijn even lange dag en nacht in de herfst, precies in het midden van het astrologische jaar ligt.

Omgedraaide tarot gerechtigheid

Omgedraaide gerechtigheid
Omgedraaide gerechtigheid

Omgekeerd betekent de tarotkaart vooral oneerlijkheid. Bij een omgedraaide kaart kunt u dus rekening houden dat er in datgene geen waarheid wordt vertelt.

Ook wijst de omgedraaide kaart op onrechtvaardigheid. Dit kan slaan op wettelijke beslissingen of de houding naar onszelf.

Liefde en de tarotkaart gerechtigheid

Gerechtigheid gaat vaak op voor in de liefde. Veel partners doen elkaar onrecht aan en dit komt, doordat twee mensen, twee verschillende kijken hebben op het leven.

Heel vaak is er niets kwaad in de zin van beide kanten, maar wordt het veroorzaakt door onbegrip. Oftewel de één begrijpt de ander verkeerd en visa versa.

De partners schrikken elkaar evenveel af op z’n moment.

Met het trekken van tarotkaarten uit de grote arcana, krijgt u een antwoord uit het universum.

De tarotkaarten geven altijd een eerlijk antwoord weer, omdat u ook het meest heeft aan een eerlijk antwoord.

In relaties staat gerechtigheid voor eerlijkheid

In relaties staat gerechtigheid voor een harmonieuze wisselwerking tussen beide partners. In harmonieuze zin zal gerechtigheid zegevieren in de relatie.

Als u duidelijkheid wilt krijgen in uw relatie, wanneer u de tarotkaarten van rechtvaardigheid heeft getrokken. Raden wij u aan om contact te nemen met één van onze gespecialiseerde consulenten.

De liefde en de wijsheid zijn twee kanten, die een oordeel geven over de oprechtheid en de objectiviteit van uw relaties.

Verantwoordelijkheid met gerechtigheid

Rechtvaardigheid gaat vaak over vastgelopen stellingen. Wanneer er oprecht zaken worden gedaan kan dit succes opleveren. Deze evenwichtigheid wordt passend beloond met een eerlijk en verantwoordelijk oordeel.

Gerechtigheid in werk

In werk geeft gerechtigheid aan dat de waarheid boven tafel komt. Ook datgene wordt gevraagd aan de tarot wordt beantwoordt met eerlijk, verantwoordelijk en met evenwicht.

Zal gerechtigheid zegevieren

Wanneer er veel onrecht in uw eigen leven voorkomt, kan het zijn dat dit de gevolgen zijn van uw acties. De feiten die u pleegt op bewust niveau, die het balans verstoren, worden zo bestraft. Dit kan gelatenheid teweegbrengen in het onderbewuste.

Wie goed doet, die goed ontmoet en zo werkt het ook volgens de leer van de tarot.

Tags:

Rider waite tarot kaarten grote arcana

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lastest In News

Deze website is tot stand gekomen uit liefde voor de mensheid en de passie voor het vak. Mensen inzichten geven om het leven te vergemakkelijken is het mooiste beroep wat er bestaat. Al onze consulenten zijn geselecteerd en getoetst op passie en studie. Spreekt dit u aan en wilt u ook consulent worden? Vraag meer informatie via ons contactformulier.

Contact

112Tarot.nl

Copyright © 2023. All rights reserved.